Hr / Objavljene snimke milionske pljačke zlatare u Splitu: "Tačno su znali šta uzeti"

05. 11. 2019. u 08:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 48

U samom centru Splita provalnici su u noći s nedjelje na ponedjeljak opljačkali zlatarnicu, izvijestila je policija.

"Imamo zaštitarsku službu koja čuva objekt. U trenutku provale oglasio se alarm. Zaštitari su stigli za par minuta, no pljačkaši su bili brži, pokupili su nakit i pobjegli. Digli su 'rolo' vrata kao da su njihova, razbili neprobojno staklo, nevjerojatno mi je da su to uspjeli", kazao je Ivan Đonlić, vlasnik zlatarne za 24sata.hr.

"Uzimali su zlato kao da je njihovo. Vidi se da su sve dobro isplanirali jer su bili brzi i organizirani. Točno su znali što uzeti, što ne treba niti otvarati niti uzeti, gdje što stoji. Šteta je milijunska", kazao je Ivan Đonlić.

Vlasnik kaže kako su cijelu pljačku snimile nadzorne kamere, ali i da su pljačkaši neprepoznatljivi jer su pomno maskirani.

Nakon filmske pljačke trojac je otrčao, no vlasnik pretpostavlja da su imali organiziranu "evakuaciju" iz središta grada.

Pljačkaši su bili odjeveni u bijele kombinezone, na rukama su imali rukavice, za vezu im je služio 'woki toki' i slušalice u ušima, a zlato su trpali u torbe.

Kako kažu u PU splitsko-dalmatinskoj, "na mjestu događaja obavljen je očevid te se provode izvidi u cilju pronalaska počinitelja".

NEMA KOMENTARA