Udarao fanove cipelom po glavi, oni tražili još: Srbijanska zvijezda raspametila hrvatsku mladež

1
Radiosarajevo.ba
Udarao fanove cipelom po glavi, oni tražili još: Srbijanska zvijezda raspametila hrvatsku mladež
Foto: Kolaž / Designerica, koncert

Riječani i Opatijci na društvenim su mrežama izrazili nezadovoljstvo gostovanjem kontroverznog srbijanskog muzičara u jednom od najpoznatijih klubova u tom kraju.

Dragomir Despić, poznatiji kao Desingerica, svojim je "trap" hitovima s vrha YouTube trendinga raspametio kvarnersku mladež, a posebnu su pažnju privukli brojni videi sa spomenutog koncerta.

Iako je na muzičkoj sceni samo godinu dana, postigao je zavidne rezultate, a prema svemu sudeći, stekao i velik broj fanova širom regije. Unatoč tome što je napunio jedan od najvećih klubova Rijeke i okolice, izazvao je i gomilu negativnih komentara. Pratiteljima na društvenim mrežama nije se svidjela haotična atmosfera koja je zavladala noćnim klubom tokom njegovih hitova poput Ccokolada, a posebice ih je iznenadilo ponašanje Desingerice koji je na unikatan način "komunicirao" s posjetiteljima svog koncerta.

Saobraćajna nesreća kod Jablanice: Automobil završio na krovu

Saobraćajna nesreća kod Jablanice: Automobil završio na krovu

Naime, popularni je muzičar svojom tenesicom po glavi lupao publiku u prvom redu, a oni su ga podržavali i prema svemu sudeći - htjeli još. Dok je jednima ovaj nastup samo još jedan oblik zabave, prema portalu Fiuman, u jednoj se opatijskoj Facebook grupi povela i politička rasprava o "zabrani turbo folka u Opatiji".

Inače, Desingerica je u vrlo kratkom vremenskom periodu postigao rijetko zapažen uspjeh. Muzičku karijeru započeo je 2022. godine, kada je s Lukom Bijelovićem, poznatijim kao Pljugica, objavio prvi singl Kucci Kucci. Slavu su postigli nakon što su pridobili pažnju publike i medija nakon što su za potrebe snimanja spota zaustavili promet na autocesti.

Gradonačelnik Prijedora zabranio koncert grupe: 'Promovišu vrijednosti neprimjerene omladini'

Gradonačelnik Prijedora zabranio koncert grupe: 'Promovišu vrijednosti neprimjerene omladini'

Također, sredinom augusta 2023. godine, gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, mu je zabranio nastup zbog navodne promocije pogrješnih vrijednosti, dodavši da je "zabranio primitivizam, a ne umjetnost".

@mafia.bebo

Mešalica bajo alooo #desingerica

♬ original sound - najjaca firmetina bajo
@fiuman.hr

#opatija #desingerica

♬ original sound - Fiuman.hr
Desingerica u klubu Drago Opatija

Desingerica = Kaos 💥💥

Posted by Fiuman.hr on Friday, December 8, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije