Turisti iznenađeni, Nijagarini vodopadi obojeni u crno

Radiosarajevo.ba
Turisti iznenađeni, Nijagarini vodopadi obojeni u crno
Tokom ovog vikenda brojni turisti na jednoj od najvećih svjetskih atrakcija, Nijagarinim vodopadima, doživjeli su neugodnosti i šok nakon što je ovaj vodopad obojen u crno.

Mnogi posjetioci, ali i lokalno stanovništvo, iznenadili su se ovom neobičnom pojavom, te su u početku pomislili kako se u rijeku izlila nafta. Ipak, ubrzo je ružan miris otkrio o čemu je riječ, odnosno, da je odvratni sadržaj kanalizacije koji je obojio vodopad u crno, prenosi The Buffalo News.

Otpadne vode poticale su iz fabrike za prečišćavanje Nijagarinih vodopada, čiji čelnici su imali potrebne dozvole za puštanje smrdljivih tečnosti, no turisti su svejedno bili šokirani.

"Bili smo nespremno. Morali smo da istražujemo šta se desilo i uznemireni smo što nas niko na vrijeme nije obavijestio", kazao je Nick Melson, gradski menadžer Nijagarinih vodopada.

No, vrlo brzo posljedice izlijevanja kanalizacije su nestale te je do osam sati narednog dana voda bila ponovo bistra i lijepa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije