Talentirane životinje: Twiggy je vjeverica koja skija na vodi i glumi u filmovima

Radiosarajevo.ba
Talentirane životinje: Twiggy je vjeverica koja skija na vodi i glumi u filmovima
FOTO: Screenshot / YouTube
Vjeverica Twiggy, uz luksuzne jahte i jedrilice, jedna je od najvećih atrakcija Sajma aeronautike u Torontu, zbog svoje vještine skijanja na vodi.

Najpametnija vjeverica, kako je mnogi nazivaju, skijati je naučila prije nekoliko godina, a do sada je izbrusila svoj talent do te mjere da je postala prava atrakcija ovogodišnjeg sajma. Zbog nje je, kako se navodi, značajno poraslo interesovanje za skijanje na vodi, posebno kod djece.

Njena trenerica LouAnn Best kaže kako je Twiggy šesta vjeverica koju je u posljednjih 30 godina trenirala i pripremila za ovaj zanimljivi pothvat. 

Sve vjeverice dobile su neobično ime Twiggy, a prvu je spasila nakon uragana 1978. godine, nakon čega se posvetila treniranju ovih simpatičnih životinja.

Kaže kako joj u tome pomažu samo strpljivost i upornost, te je s posljednjom iz serije Twiggy vjeverica uspjela stići i u dva hollywoodska filma, u kojima je pametna životinja glumila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije