Suzana Radanović objavila novi video - ko i kako uništava Davidovo srce

Radiosarajevo.ba
Suzana Radanović objavila novi video - ko i kako uništava Davidovo srce
PrtScr / Tužno...

Suzana Radanović, majka ubijenog banjolučkog mladića Davida Dragičevića, objavila je novi vide na kojem se vidi kako i ko ponovo uništava Davidovo srce na mjestu gdje je pronađeno tijelo nesretnog mladića.

Suzana Radanović objavila snimak: Evo ko uništava Davidovo srce

Napisala im je samo: "Ubice!"

"Davidovo srce" simbol je borbe grupe Pravda za Davida koja već skoro šest stotina dana traži da se otkrije ko je ubio Davida Dragičevića i da se ubica ili ubice - uhapse. Ništa drugo.

Vlastima u Banjoj Luci smetali su njihovi protesti i okupljanja, krajem decembra počeo je progon aktivista grupe sa ulica, a tada je i Davor Dragičević, Davidov otac, napustio BiH u strahu za svoj život.

U međuvremenu, "pravdaše" su istjerali i iz crkve, i iz dvorišta crkve, a posljednjih dana ne daju im ni da postave uspomenu na mjestu gdje je, kako smo već naveli, pronađeno Davidovo tijelo.

Grupa Pravda za Davida, koja će uskoro postati i politička stranka, uputila je sinoć i pismo Miloradu Dodiku. Njihovo pismo objavljujemo u cjelosti:

"Ovim putem Vam se obraćamo s pozivom na ispunjavanje javno datog obećanja, a u vezi sa radom Okružnog javnog Tužilaštva u Banjaluci.

Naime, 27.12.2018. godine ste dali izjavu za medije, a u vezi sa radom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva u predmetu ubistva Davida Dragičevića. Tom prilikom ste izrekli javno obećanje, da ćete Vi lično pozvati građane da zajedno sa njima "izbacite" tužioce iz njihovih kancelarija, ukoliko u roku od mjesec do dva dana od izrečenog obećanja, ne bude pomaka u istrazi. Naglasili ste kako je sramna činjenica da do tada, porodici i široj zainteresovanoj javnosti, nisu dati nikakvi odgovori, te da isto ne treba da radite Vi već tužioci, koji ne rade svoj posao, a primaju platu.

Od tog javno izrečenog obećanja, prošlo je ne mjesec ili dva (rok koji ste Vi dali Okružnom javnom Tužilaštvu) već nepunih jedanaest mjeseci. Prilikom Vašeg gostovanja u emisiji "Pressing" na televiziji N1, 6.11.2019. godine, potvrdili ste obećanje izrečeno prije jedanaest mjeseci, i na pitanje voditelja, kada to mislite uraditi, Vi ste odgovorili: "Kad god oni (Pravda za Davida) žele."

S obzirom na to da se u petak 15.11.2019. godine navršava 600 dana okupljanja ljudi koji traže samo jedno – otkrivanje pune istine o ubistvu našeg mladog sugrađanina Davida Dragičevića, kao i na činjenicu da sve to vrijeme, porodica ubijenog mladića, neformalna grupa građana "Pravda za Davida" i zainteresovana šira javnost, nisu dobili nikakve odgovore na pitanja ko je i zašto ubio Davida, neformalna grupa građana “Pravda za Davida” će se u petak 15.11.2019. godine u 13h pojaviti pred Okružnim javnim Tužilaštvom u Banjaluci gdje ćemo se obratiti medijima.

Pozivamo Vas da tog dana konačno ispunite Vaše dva puta dato javno obećanje."

David Dragičević je nestao 18. marta 2018. u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkve u Vrbas. Taj slučaj, koji nije do kraja rasvijetljen, prate mnoge kontroverze, počevši od policijske konferencije za medije, 26. marta 2018. godine.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u „zločinačkoj državi“.

Krajem prošle godine Davor Dragičević je napustio Banju Luku, a okupljanja građana se više ne održavaju na glavnom gradskom trgu, jer ih je zabranila policija, budući da nisu imali potrebna odobrenja i, kako su navodili, dolazilo je do narušavanja javnog reda i mira. Manja grupa građana svako veče pali svijeće u dvorištu pravoslavne crkve u centru Banje Luke, a Davidova majka Suzana Radanović je najavila da će pravdu nastaviti da traže u Evropi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije