Sutkinja prepoznala školskog prijatelja koji je osuđen: Njegova reakcija će vas rasplakati

0
Radiosarajevo.ba
Sutkinja prepoznala školskog prijatelja koji je osuđen: Njegova reakcija će vas rasplakati
Foto: Youtube / Sutkinja prepoznala osuđenika

Snimci snimljeni u sudnici na Floridi postali su viralni nakon što je sudija prepoznao optuženog kao svog bivšeg školskog kolegu iz osnovne škole.

Godine 2015. Arthur Booth je primijećen kako vozi automobil koji se podudarao sa opisom automobila koji je bio uključen u pljačku. Kada nije stao na zahtev policajaca, uslijedila je policijska potjera, što je dovelo do njegovog hapšenja.

Protiv njega su podignute tužbe za različite oblike provale, veliku krađu, bahatu vožnju, napuštanje mjesta nesreće, bjekstvo od policije, uništavanje imovine i pružanje otpora hapšenju bez nasilja.

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Nakon hapšenja, on se pojavio pred sudijom Mindy Glazer na sudu za određivanje kaucije u okrugu Miami-Dade. Međutim, ovo nije bilo prvi put da se Glazer susrela s Boothom, kako je otkriveno u nastavku:

Booth je imao 49 godina u trenutku hapšenja, ali mnogo godina ranije pohađao je srednju školu Nautilus - istu školu koju je pohađala i Glazer.

Donald Trump napravio haos u sudnici: Nazvao tužiteljku 'rasistom'

Donald Trump napravio haos u sudnici: Nazvao tužiteljku 'rasistom'

Govoreći Boothu u sudnici, Glazer je rekla: "Imam pitanje za vas. Jeste li išli u školu Nautilus za srednju školu?"

Optuženi nije stigao da odgovori da ili ne, ali njegov odgovor je brzo postao jasan kad je uzviknuo "O moj Bože" i počeo plakati.

Glazer je opisala Bootha kao "najboljeg dečka u srednjoj školi" i sjetila se kako su zajedno igrali fudbal.

"Šta je tužno jeste koliko smo ostarjeli. Srećno vam bilo, gospodine. Nadam se da ćete izaći iz ovoga dobro i voditi zakonit život", dodala je.

Počinje suđenje Donaldu Trumpu zbog 'napuhavanja' vrijednosti imovine

Počinje suđenje Donaldu Trumpu zbog 'napuhavanja' vrijednosti imovine

Sudija je odredila kauciju Boothu u iznosu od 43.000 dolara (skoro 80 hiljada KM) i Booth je otišao u zatvor, gde je služio kaznu od 10 meseci.

Međutim, priča između njega i Glazer nije se tu završila, jer je sudija sačekala svog bivšeg školskog kolegu kad je izašao iz zatvora.

Dok ga je grlila i rekla mu da se brine o svojoj porodici, dodala je: "Pokušaj da pronađeš posao. Ostani čist. Ti ćeš nešto dobro učiniti za nekoga drugog."

Booth joj je obećao da će učiniti kako je rekla i opisao sudiju kao svoju "inspiraciju i motivaciju".

Kako izvještava CBS News, dodao je: "Jer znam gdje sam mogao biti, ali ne odustajem od života. Ovo je samo nova prilika za mene sada."

Članovi porodice Booth su rekli MailOnlineu da je proveo gotovo pola svoga punoljetstva iza rešetaka prije nego što se ponovno sastao sa Glazer, pri čemu je njegov rođak izrazio nadu da će susret s njegovim starim školskim drugom djelovati kao 'buđenje' koje će mu omogućiti da krene dalje i 'počne ispočetka svoj život'.

Nakon izlaska iz zatvora, Booth je obećao Glazer da je neće razočarati, piše Unilad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije