Superbaka ima 73 godine i svakog dana izvodi čuda u teretani

Radiosarajevo.ba
Superbaka ima 73 godine i svakog dana izvodi čuda u teretani
Foto: Printscreen / Lauren Bruzzone

Lauren Bruzzone (73) redovno je u teretani gdje neumorno trenira sa svojim trenerom Wesleyjem Jamesom.

Da, dobro ste pročitali, Lauren ima 73 godine, no to je ne sprječava da svakodnevno vježba, a trener njezina postignuća objavljuje na društvenim mrežama gdje je ova vremešna gospođa postala već i viralni hit.

Lauren radi sklekove, diže i vuče utege (nekad ih istovremeno i diže i vuče) te je pravi dokaz da su godine zaista samo broj.

Ova bivša advokatica u teretanu je krenula u svojim šezdesetima i od tada svakog dana u šest ujutro ide na trening koji traje sat vremena, piše Women's Health.

Uglavnom se fokusira na CrossFit, a kaže da je s vježbanjem počela na nagovor prijatelja. Dogurala je toliko daleko da se i natječe u CrossFitu.

"Vidim da mlađi ljudi dižu teže utege i želim se približiti tome što oni rade. To me motivira", kaže ova inspirativna žena. Oduvijek je vodila aktivan život, a u mladosti je trenirala balet.

"Ne prigovara oko ničega, uvijek je spremna i voli taj proces napretka. Svaki put kad je vidim, uljepša mi dan", kaže njezin trener.

Nego, kad ste zadnji put bili u teretani?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije