Strašne scene na popularnoj plaži, turisti svjedočili obračunu: 'Bio bi mrtav da je imao ovo'

1
Radiosarajevo.ba
Strašne scene na popularnoj plaži, turisti svjedočili obračunu: 'Bio bi mrtav da je imao ovo'
Foto: Kolaž / Napad na plaži

Užasnuti turisti svjedočili su nemilim prizorima na španjolskom otoku Tenerife kada je jedan muškarac brutalno izudarao jednog posjetitelja plaže jer mu je ovaj navodno ukrao novčanik, piše Daily Mail.

Dramatična snimka prikazuje kako je napadač, za kojega se tvrdi da je Nizozemac u dobi od oko 30 godina, potjerao muškarca skroz do mora, a žrtva je viđena kako tetura unatrag dok se pokušava odbraniti.

Napadač je navodno aluminijskom šipkom tukao muškarca, za kojeg se vjeruje da je austrijski turist (48), koji je zadobio teške povrede.

Helez poručio Dodiku: Ovaj put si nadmašio sam sebe po gluposti. Tužan je taj tvoj život

Helez poručio Dodiku: Ovaj put si nadmašio sam sebe po gluposti. Tužan je taj tvoj život

"Da je imao željeznu šipku ili drvenu palicu, bio bi mrtav", rekao je jedan svjedok španskim medijima, a fotografije objavljene na Faceboku svjedoče o zadobivenim ozljedama na leđima.

Nasilne scene su se dogodile na plaži Los Abrigos na južnoj obali otoka dok su porodice s djecom užasnuto promatrale što se zbiva i tjerale djecu što dalje od haosa.

Nestanci na Tenerifima: Turistički otok koji skriva mračne tajne, traga se za 11 ljudi

Nestanci na Tenerifima: Turistički otok koji skriva mračne tajne, traga se za 11 ljudi

Navodni lopov, koji je u to vrijeme nosio samo kupaće hlače, ležao je na suncu i nije uopće bio svjestan da se sprema napad na njega, navodi španski portal El Debate.

Policija je navodno uhapsila napadača koji je tvrdio da je "uzeo pravdu u svoje ruke".

Iako snimka koja kruži internetom ne prikazuje što se dogodilo prije nego što je turist nasrnuo na drugog muškarca, može se čuti kako urla na njega prije nego što ga mlatne palicom.

Potom se vidi kako žrtva pada na pod i kotrlja se unatrag po kamenju dok pokušava pobjeći. Napadač nemilosrdno nastavlja i udari ga više puta dok trči za njim do mora.

Povrede koje je žrtva zadobila u napadu
Foto: Facebook: Povrede koje je žrtva zadobila u napadu

U očajničkom pokušaju da izbjegne udarce, žrtva ulazi u more nekoliko metara. Napadač ne odustaje i ulazi u more, iako je odjeven. Nastavlja tući stranca, udara ga čak po glavi.

Na Facebooku su objavljene fotografije povreda žrtve. Na leđima su vidljive posjekotine, a sudeći prema snimci, izgleda da su mu pomogli spasioci na plaži, piše Jutarnji.

Posted by Mei Rodríguez on Tuesday, July 23, 2024

Lokalni mediji pišu da je napadač u lisicama odveden na sud te da je podvrgnut psihijatrijskom vještačenju.

Prije dvije sedmice slične scene odvijale su se na plaži Las Burras, također na Tenerifima. Sudionici tučnjave zamahivali su noževima i bacali kamenje, pri čemu su četiri osobe uhićene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije