Stjuardesa otkriva: Pozdrav pri ulasku u avion nije samo ljubaznost, već ima mnogo važniji razlog

0
Radiosarajevo.ba
Stjuardesa otkriva: Pozdrav pri ulasku u avion nije samo ljubaznost, već ima mnogo važniji razlog
Foto: Novavest.bg / Stjuardesa

Pozdrav koji vam stjuardesa uputi prilikom ulaska u avion nije samo izraz uljudnosti, već ima i ozbiljniji razlog iza sebe. Mnogi od nas su se našli u situaciji kada, nakon što popijemo nekoliko preskupih piva u terminalskom baru, krenemo ka izlazu za ukrcavanje. Nakon čekanja koje je uvijek malo duže nego što očekujemo, uputimo se prema avionu gdje nas srdačno pozdravlja član kabinskog osoblja.

No, prema jednoj stjuardesi koja leti širom Europe, otkriveno je da razlog za ovaj pozdrav nije samo ljubaznost. Na TikToku, stjuardesa Rania (@itsmekikooooo) otkrila je pravi razlog zašto vas pozdravlja dok ulazite u avion.

Da, dijelom je to zbog uljudnosti, što je uobičajeno za svakoga ko radi kao kabinsko osoblje. Ali topli pozdrav je samo dio zadatka koji joj je dodijeljen u tom trenutku. Ono što ona zapravo radi je analiziranje svakog putnika iz drugih motiva.

Još jedan udarac za Milorada Dodika: Iz PIC-a još jednom naglasili - entiteti unutar BiH nisu države

Još jedan udarac za Milorada Dodika: Iz PIC-a još jednom naglasili - entiteti unutar BiH nisu države

Rania je rekla: "Vaša stjuardesa vas pozdravlja ne samo iz uljudnosti, već i da provjeri jeste li previše pijani ili bolesni da biste letjeli." Osim toga, provjeravanje putnika također služi za analizu koji bi putnici mogli pomoći kabinskom osoblju u slučaju nužde, dodala je u opisu videa.

Korisnici društvenih mreža brzo su podijelili svoja mišljenja. Jedna osoba je komentirala aludirajući na to da već zna za ovo, rekavši: "Imao sam pankreatitis dok sam bio na Krfu, ponašao sam se normalno ulazeći u avion jer sam znao da me neće pustiti ako vide da sam bolestan."

@itsmekikooooo

Did you know that?✈️🩷Also to see who could help us in an emergency🥳🤩✈️#fy #fyp #viral #fypageeeee #for #stewardess #cabincrewlife #flightattendant #foryoupage

♬ RUN THIS TOWN X GANGSTAS PARADISE - ALTÉGO

Druga osoba je rekla: "Ah, okej, ovo ima smisla, uvijek dobijem isti pogled kada ulazim u avion."

Još jedna stjuardesa također je dodala: "Tražimo bilo koga ko nema problema s mobilnošću, može govoriti engleski, izgleda kao da će moći otvoriti vrata i idealno putuje sam. Takvu osobu zovemo ABP (sposobna osoba)", piše Ladbible.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije