Uznemirujuće: Otac bacio kćerku s krova, narod ispod vikao da je baci

Radiosarajevo.ba
Uznemirujuće: Otac bacio kćerku s krova, narod ispod vikao da je baci
FOTO: Screenshot / Šokantni moment bacanja bebe s krova
U Južnoj Africi se desio šokantni događaj gdje je jedan čovjek optužen za pokušaj ubistva nakon što je bacio svoju šestomjesečnu bebu s vrha kolibe.

Prema Daily Mailu , on je bacio svoju kćerku s vrha kolibe u ilegalnom dijelu grada da bi spriječio rušenje te nastambe.

Muškarac (38) je ponio bebu na krov svog doma u znak protesta protiv buldožera koji su došli da ruše, u gradu Kwadwesi u Južnoj Africi.

Šest policajaca postrojilo se na zemlji ispod njega, dok se jedan popeo na krov da bi probao razgovarati s njim. Otac je držao bebu za nogu iznad provalije prije nego štu ju je bacio. 

Prema Daily Mailu u pozadini su okupljeni građani skandirali: "Baci, baci!" 

Nasreću, policajci na zemlji su uspjeli uhvatiti bebu koja nije zadobila povrede. Otac je zatim uhapšen i optužen za pokušaj ubistva.

Drama se odigrala na krovu nelegalno izgrađene kolibe. Policija je trebala osiguravati tim za rušenje, dok je oko 150 ljudi protestiralo. Kada je uspostavljen red, otac se popeo na krov s djetetom i tražio da se rušenje prekine.

Na kraju je beba vraćena majci (35), a njihov slučaj ispituju socijalne službe. Tim za rušenje zatim je nastavio s akcijom te uništio 90 građevina koje su ilegalno napravljene.

Ove šokantne momente, možete pogledati u videu ispod. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije