Šokantan snimak vršnjačkog nasilja iz BiH: Dječaka udarali i smijali mu se

5
Radiosarajevo.ba
Šokantan snimak vršnjačkog nasilja iz BiH: Dječaka udarali i smijali mu se
Foto: Screenshot/ Hercegovina.info / Snimak vršnjačkog nasilja

Stravičan video vršnjačkog nasilja poslali su portalu Hercegovina.info roditelji pretučenog dječaka iz Čitluka.

Dječak je deveti razred Osnovne škole Fra Didaka Buntića u Čitluku.

Na snimku ga drugi učenik udara i obara na pod, tuče šakama u glavu, dok ostatak ekipe snima, naslađuje se, psuje boga, ne pokazujući ni mrvicu empatije prema žrtvi.

Prije samog početka tučnjave, mobitel je već upaljen, što govori da se radi o planiranom događaju, a dječaka, kojem, kako kažu roditelji, nije prvi put da je žrtva zlostavljanja, drugi dječak gura, obara na pod i doslovce mlati.

Na približavanje jednog od dječaka skupina mu govori „pusti ga nek se igra“, čime sokole nasilnika da ga nastavlja tući, bez ikakve milosti.

Roditelji pretučenog dječaka su šokirani. Ističu da svoju djecu nisu učili nasilju, da se njihovo dijete nije čak ni branilo.

Pod šokom nasilja koje je pretrpjelo trenutačno ne pohađa nastavu, a o svemu su obavijestili policiju te Centar za socijalni rad. Upoznata je i škola, koja je o događaju koji se zbio na autobusnom stajalištu saznala također putem videa. Hitno su reagirali.

Škola je također obavijestila policiju, Centar za socijalni rad, nadležno ministarstvo, a već je donesena i odluka o statusu učenika koji su sudjelovali u tučnjavi, s 57 glasova za i tri suzdržana, kaže u izjavi za Hercegovina.info direktor škole Marin Kapular.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije