Detalji nasilja u bh. školi: Vršnjaka skidali, posipali tečnost...

5
Radiosarajevo.ba
Detalji nasilja u bh. školi: Vršnjaka skidali, posipali tečnost...
Print Screen / Trenutak iz videa

U Osnovnoj školi "Risto Proroković" u Nevesinju dogodila su se dva slučaja brutalnog vršnjačkog nasilja, a nakon što je objavljen video nasilja isplivali su detalji zlostavljanja jednog dječaka.

"Skidali su ga do donjeg veša, štipali, prosipali vodu i sipali neku drugu tečnost, bacali mu patike, jaknu, maltretirali ga oko škole i u školskom objektu. Dječak nije ništa govorio, već je jedna od školskih drugarica nakon izvjesnog vremena ispričala majci koja je prenijela roditeljima maltretiranog dječaka", otkriva izvor užasne detalje zlostavljanja.

Nakon svega, dječak je otvorio dušu i tek tada sve ispričao roditeljima.

Da problem postoji i da se rješava potvrdila je i direktorica Osnovne škole “Risto Proroković” Nevesinje Mara Šaran, piše Srpska info.

Šaran naglašava da se u školi postupa po zakonu i u skladu sa zakonskim aktima, kao i u skladu sa protokolom o postupanju u slučaju vršnjačkog nasilja.

"Pri samom saznanju odmah smo pristupili svim radnjama koje su zakonom propisane. Obaviještena je i Policijska stanica i Centar za socijalni rad i Ministarstvo obrazovanja. Sve se radi u skladu sa zakonom i postupak je još uvijek u toku", rekla je Šaran.

Dodaje da je i osoba koja je objavila snimke i imena djece, izložila opasnosti djecu i prijavljena je Policijskoj stanici Nevesinje.

Šaran u više navrata naglašava da je sve u postupku utvrđivanja od strane škole i svih nadležnih ustanova.

Zbog cijele situacije, danas zasjeda i sigurnosni forum Općine Nevesinje.

Video pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije