Scene kao iz filma: Albanac leži na haubi i šakama razbija šajbu španskim turistima

Radiosarajevo.ba
Scene kao iz filma: Albanac leži na haubi i šakama razbija šajbu španskim turistima
Foto: Screenshot / Vlasnik restorana napao turiste

Na društvenim mrežama pojavio se snimak bijesnog vlasnika restorana iz Albanije na kojem se vidi kako u vožnji golim šakama razbija i čupa šoferšajbu s kombija kojeg su vozili Španci.

Incident se dogodio prošle sedmice u Porto Palermu na jugu Albanije. Na snimku se vidi kako vlasnik restorana ne odustaje od toga da naudi Špancima. Vozio se na haubi i rukama čupao vjetrobransko staklo s kombija. Nije odustao ni nakon što ga je suvozač pokušao odgurnuti.

Mediji u Španiji izvijestili su kako se u automobilu nalazio Eugenio Galdon s porodicom, a putovali su s lokalnim vodičem i vozačem. Oni su navodno napustili restoran nakon što je vlasnik postao agresivan, a onda ih je on odlučio napasti.

Albanski premijer Edi Rama oglasio se na Facebooku i poručio kako će agresivni Albanac biti kažnjen.

"Nasilnik koji je napao naše španske prijatelje prekršio je sveti kod albanske gostoljubivosti, osramotivši nas sve. Izvinili smo se španskim turistima i oni će doći ovdje opet", napisao je Rama.

Španci su poručili kako zemlju i narod ne čini jedan čovjek, te da će se vratiti u Albaniju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije