Šampion na prodaju: Medonja može i u zamjenu za džip, kamion, traktor

Radiosarajevo.ba
Šampion na prodaju: Medonja može i u zamjenu za džip, kamion, traktor
Foto: Info Prijedor / Jovica Štikovac sa bikom

Ovogodišnja 248. Grmečka korida bila je bez publike zbog pandemije koronavirusa i bila je simbolična, kako bi se nastavila tradicija bodljavine bikova na ovom mjestu.

Ali zato simbolična nije bila Medonjina pobjeda. Osmogodišnji bik, težak preko tone, prezicinije 1.140 kilograma, “otpuhao” je protivnika bika Bikana, vlasnika Milana Galića iz Mrkonjić Grada.

Medonjin vlasnik Jovica Štikovac iz Budimlić Japre kaže da je bik do sad imao 15 borbi i da je na ovoj uspješno odbranio prošlogodišnju titulu, a osvajača titule, bika Medonju je pohvalio i gazda protivničkog bika rekavši da je ponio titulu zasluženo, piše Info Prijedor. 

No, da pobjednicima uvijek ne cvjetaju ruže, bar kad je riječ o ovim našim prostorima, pokazaće nastavak ove priče. Naime, Medonjin vlasnik Jovica odlazi na rad u Sloveniju, da vozi kamion, jer ovdje za njega, kako kaže nema posla, a ni dobre zarade.

Kralj koride kod njega je nepune četiri godine.

"Od tih 15 borbi samo je dvije izgubio. Trenutno je šamipon RS u teškoj kategoriji i dvostruki šampion Grmečke koride – kaže s ponosom Štikovac koji nažalost zbog pečalbe u Sloveniji mora svog Medonju prodati.

"Medonju prodajem samo zato što nemam kod koga da ga ostavim. Da ga neko pazi i hrani. I da se brine o njemu. On je bik u najboljim godinama, miran, odličan za saradnju, za trening, “tvrd” bik.. I šteta bi bilo da se ne koristi u borbama, jer može mnogo tog da pokaže. Tri bika sam prodao, a Medonju ostavio kod jednog drugara u Mrkonjiću, a to je već problem jer svakih 15-tak dana moram tamo, da odvezem hranu. Tako da sam odlučio da ga prodam", kaže Štikovac i objašnjava zašto je u oglasu ponudio da Medonju može mijenjati i za dobrog džipa, kamion, traktor … ukoliko se para nema.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije