"Ruke gore": Hrabra policajka bez milosti nakon potjere koja je ostavila bez daha

J. M.
"Ruke gore": Hrabra policajka bez milosti nakon potjere koja je ostavila bez daha

Policajka iz okruga Marion (Florida, SAD) primijetila je na cesti Hyundai Elantru u kojoj su bila dvojica muškarca. Samantha Horne je pokušala zaustaviti automobil, ali vozač Hyundaija nije poslušao, nakon čega je započela neviđena potjera.

Nakon otprilike dva minuta potjere na automobilu bjegunaca pukla je guma, ali ih to nije zaustavilo. Potom je s Hyundaija otpao prednji lijevi točak, ali ni tu nije bio kraj potjere.

Čak i kada je vozač Hyundaija izgubio kontrolu i udario u drugi automobil, pokušao je umaći. Tada je hrabra policajka svojim Ford Explorerom gurnula Hyundai u jarak razdjelne trake. Potom je izašla iz policijskog vozila i prestupnicima stavila lisice.

Ispostavilo se da su bjegunci bili Harley Moore i Harrison Blodnik, odranije poznati policiji, koji su se nalazili pod dejstvom narkotika. Akcija policajke Samanthe Horne izazvala je dosta pohvala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije