Potjera u Hercegovini: Migranti ilegalno ušli u BiH, ukrali Audi i bježali policiji

Radiosarajevo.ba
Potjera u Hercegovini: Migranti ilegalno ušli u BiH, ukrali Audi i bježali policiji

Policijska stanica Bileća je u ponedjeljak, 6. jula, oko 10.45 časova zaprimila prijavu da su dva lica za koje postoji osnov sumnje da su ilegalno prešla državnu granicu ukrali putnički automobil marke Audi 80. Odmah po prijavi policijski službenici Policijske stanice Bileća su o prijavu obavjestili policijske službenike susjednih policijskih stanica, izvještava Trebinjelive.info.

Na regionalnom putu Bileća-Berkovići, u mjestu Hatelji, patrola Policijske stanice Berkovići je pokušala da zaustavi ukradeni putnički automobil, međutim vozač automobila se oglušio na naređenje policijskog službenika i nastavio da vozi prema Berkovićima.

Policijski službenici su sa službenim automobilom krenuli za njima i sustigli su ih nekoliko kilometara dalje. Oba lica su lišena slobode u 11.20 časova.

Nakon konsultacija sa dežurnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju lica će zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela "Krađa" i "Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje" biti predata u nadležnost OJT u Trebinju, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije