Reakcije na hrvatske slatkiše: Šta se sviđa Južnoafrikancima, a šta ne

Radiosarajevo.ba
Reakcije na hrvatske slatkiše: Šta se sviđa Južnoafrikancima, a šta ne
PrtScr / Jedan od najvećih hitova na YouTubeu zasigurno je probavanje određenih vrsta egzotične hrane i bilježenje reakcija

Jedan od najvećih hitova na YouTubeu zasigurno je probavanje određenih vrsta egzotične hrane i bilježenje reakcija na istu, svojevrsni kulturološki eksperiment kojem se korisnici ove društvene mreže izlažu kako bi zabavili svoje gledatelje.

Par iz Južnoafričke Republike već je nekoliko puta probavao određenu hranu, a nakon ljetovanja u Hrvatskoj odlučili su se na isprobavanje - hrvatskih slatkiša.

Teško možemo reći da se radi o pretjerano egzotičnoj hrani, ali nisu svi odrastali uz Cedevitu i Kraš, pa uzimamo i to u obzir, piše Slobodna Dalmacija.

Najprije su isprobali napolitanke. "Rekli su nam Hrvati da je sve Kraševo dobro, pa evo...", počinju svoju "prezentaciju" ovi simpatični Južnoafrikanci. Tu nije bilo velikih iznenađenja, imaju i oni svoju verziju ovoga keksa, kao uostalom i ostatak svijeta. Suvišno je napominjati da im se svidio.

No potom je uslijedio Bananko, čokoladna "bananica" na koju smo svi u Hrvatskoj navikli, no ovom se paru nikako nije dopala - podsjetila ih je na dječji sirup za kašalj.

Kiki bomboni i Cedevita pobrali su također same komplimente, ali pravi hit bila je tek Lino Lada (ona klasična). Na Bronhi je ljepša polovica ovoga dvojca reagirala brutalnim zgražanjem (nije fan mente), a kako su "prošli" Pipi, Domaćica i ostali "klasici", pogledajte u videu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije