Preslatka papiga brani pospanu macu od svakog ko je pokuša dotaknuti

Radiosarajevo.ba
Preslatka papiga brani pospanu macu od svakog ko je pokuša dotaknuti
Youtube/Screenshot / Papagaj i mačka

Da su mace svojeglave, to odavno znamo. One su bića koja imaju svoja pravila, žive u svom svijetu i zainteresirane su samo kada njima to odgovara.

Teško ćete macu natjerati na maženje ako ona sama nije inicijator. Rijetko koja životinja će ju očarati i uspjeti pridobiti za prijateljicu. Pogledali smo stotine videa u kojima se psi baš jako trude zadiviti i zabaviti mačke, a one, ledene kraljice, odbijaju ih uopće pogledati.

No uvijek postoje izuzeci i oni nas uvijek zadive i začude.

Ovo je jedna takva priča. Svi znaju da mačke i ptice ne slove za životinje koje bi se međusobno slagale, no u ovoj priči ne vrijedi to pravilo. Istina je da nemaju puno zajedničkih osobina. Ova mačka voli svoj dan provoditi spavajući i izležavajući se, dok papigica obožava skakutati na sve strane, a posebno na svoju najdražu macu.

No to ne znači da se ne vole igrati, maziti i razmjenjivati pusice. One se obožavaju i prave su prijateljice. Ovaj video to savršeno pokazuje. Dok njena prijateljica maca uživa u popodnevnom odmaranju, papiga je brani od napada svih onih koji je pokušaju dotaknuti.

To izgleda preslatko i sigurni smo da će vam uljepšati dan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije