Premijerka Finske u ‘divljoj akciji’: Mlada političarka pod baražnom vatrom zbog kućnog snimka

3
Radiosarajevo.ba
Premijerka Finske u ‘divljoj akciji’: Mlada političarka pod baražnom vatrom zbog kućnog snimka
Foto: Twitter / Sanna Marin u "vrućoj akciji'

Mlada premijerka Finske Sanna Marin, čija je zemlja nedavno došla na radar svjetskih medija kada je ratificiran zahtjev za članstvo u NATO, našla se na udaru žestokih kritika nakon što je na Twitteru objavljen njen privatni video.

Na snimku koji se raširio društvenim mrežama, vidi se kako premijerka Marin zavodljivo pleše u društvu prijatelja, a video je za kratko vrijeme naišao na veliki odjek.

Komentari su mahom negativni - "premijerka Marin se osuđuje što previše vremena provodi na žurkama, a premalo baveći se državnim problemima."

"Finska se suočava sa rekordnim cijenama struje, nedostatku zdravstvene i njege za odrasle, a evo kako naša liderica provodi vrijeme", piše u jednom od mnogobrojnih tweetova.

Povodom snimaka, mediji u Finskoj su zatražili komentar i same premijerke koja je naglasila kako ne vidi ništa sporno u zabavi kojoj je prisustvovala.

Ko je žena koja vodi Finsku i hrabro prkosi Putinu?

Ko je žena koja vodi Finsku i hrabro prkosi Putinu?

"Plesala sam, pjevala, slavila i radila legalne stvari. Ne znam da sam radila nešto nezakonito tako da ne vidim potrebe da policija intervenira. Provodila sam večer s prijateljima. Pila sam malo, ne mnogo", odgovorila je premijerka Marin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije