Postao viralna zvijezda zbog načina na koji je dao otkaz

Radiosarajevo.ba
Postao viralna zvijezda zbog načina na koji je dao otkaz
Foto: YouTube / Printscreen

Bivši zaposlenik Starbucksa postao je prava viralna zvijezda nakon što se internetom proširila snimka njegovog neobičnog otkaza. Naime, Anesti Danelis odlučio se ovaj, za neke, teški trenutak ovjekovječiti pjesmom pred svim mušterijama u kafiću.

"Zdravo svima, mogu li na kratko dobiti vašu pažnju? Ovdje radim nekoliko godina i bilo je tako lijepo raditi ovdje. Imam pjesmu za svog menadžera, ali nadam se da ćete i vi uživati", napravio je kratki uvod prije pjesme.

"Dragi menadžeru, već dugo radim ovdje, imam nešto što bih vam htio reći pa sam mislio da bih to mogao ispričati kroz pjesmu. Je*eš ovo, odustajem, je*š ovo mjesto, odustajem. Ne želim raditi za nekoga ko svoje zaposlenike tretira kao go*na. Našao sam bolji posao. Danas mi je bio posljednji dan, znam da imam još 10 smjena za odraditi otkaz, ali je*eš ovo, neću se pojaviti ionako. Tako je dobar osjećaj reći, je*eš ovo, dajem otkaz", otpjevao je radnik.

Na kraju je dodao da će mu ipak nedostajati njegovi saradnici i sve drage mušterije.

Ovaj nesvakidašnji način davanja otkaza na YouTubeu je skupio skoro pola miliona pregleda i nekoliko stotina komentara podrške nezadovoljnom radniku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije