Viralna fotografija podsjeća na to koliko je težak posao koji obavljaju babice

Radiosarajevo.ba
Viralna fotografija podsjeća na to koliko je težak posao koji obavljaju babice
Foto: Facebook / Caty Nixon

Caty Nixon je medicinska sestra i babica, ali je osim toga postala i viralna senzacija nakon što je njena sestra Laura McIntyre fotografirala po povratku s posla.

Naime, Laura je željela pokazati kako Cathy izgleda nakon naporne radne sedmice. Njena sestra je odradila četvrtu smjenu u nizu. U četiri dana u bolnici je provela 53 sata.

"Upravo je porodila mrtvorođenče. Jeste li ikada razmišljali o tome što vide medicinske sestre i babice? Viđaju veliku radost kod laganih porođaja, vide zdrave majke i zdravu djecu. Vide paniku i tjeskobu kada se majka uplaši, vide strah kad obavijeste majku da mora ići na carski rez. Vide mir kad majka ima podršku porodice, jer to nemaju svi. Vide tinejdžere i majke ovisnice koji rađaju. Znate li da oni moraju dogovoriti da pogrebnici dođu po dijete? Nisam ni ja", napisala je Laura u sada viralnom postu na Facebooku.

Laura ističe da je njena sestra jako predana svom poslu pa se često zaboravlja brinuti za sebe, a ponekad nema vremena niti za popiti vode ili pojesti ručak.

Objava je skupila preko 22 hiljade komentara i dirnula svaku osobu.

"Toliko sam zahvalna na svim medicinskim sestrama. Hvala ti", "Bog te blagoslovio. U mojoj porodici imamo medicinske sestre tako da smo svjesni koliko se dajete u svoj posao. "Drži se" i "Ti si anđeo" bili su samo neki od komentara podrške i ljubavi, piše Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije