Policija objavila video hapšenja zločinaca u Hrvatskoj

Radiosarajevo.ba
Policija objavila video hapšenja zločinaca u Hrvatskoj
Foto: MUP RH / Hapšenje u Splitu

Nakon 14 mjeseci rada, na području Splita jučer je uhapšeno više članova zločinačkog udruženja u velikoj akciji hrvatske policije i USKOK-a na području Splita zbog sumnje da su počinili tri vrste kaznenih djela: krvni delikt tj. planiranje ubistva, općeopasna radnja tj. podmetanje požara pod dva lokala i zloupotreba opojnih droga tj. šverc opijata u Hrvatsku.

Za sva navedena kaznena djela se navodi da su ih počinili članovi zločinačke udruge na čijem je čelu 31-godišnji Dean Majstorović zvani Điđi, poznat po tome što je preživio dva atentata.

Majstorović je priveden na ispitivanje u splitski USKOK kao osumnjičeni za organiziranje zločinačke organizacije u koju je povezao Luku Buzdovačića, Jerka Malvasiju i B. Š., koji se jedini od svih prijavljenih i dalje nalazi na slobodi, odnosno, u bijegu. 

Osim Majstorovića, na ispitivanje u USKOK privedeni su Buzdovačić, Ivan Šunjić te Dino Stojanović, brat Kristijana Stojanovića. Malvasija i sedmi osumnjičenik H.M. nalaze se od ranije u zatvoru. 

Organizaciji Deana Majstorovića stavlja se nekoliko djela na teret. Pripremanje ubistva, paljenje lokala i unosan posao sa švercom kokaina iz Južne Amerike. Policija je danas objavila video i fotografije hapšenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije