Pogledajte snimak: Pao snijeg u dijelu BiH, vozačima se savjetuje oprez

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte snimak: Pao snijeg u dijelu BiH, vozačima se savjetuje oprez
Foto: Printscrean / Snijeg u BiH

Kako su i najavili meteorolozi, u dijelu Bosne i Hercegovine, u večernjim satima je pao snijeg.

Snijeg je pao u blizini graničnog prelaza Izačić, a snimak je objavljen na GP Maljevac.

Za danas je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda najavljeno vrijeme sa kišom, a u višim područjimaa susnježica ili snijeg.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

U Sarajevu jutros -1: Meteorolozi najavili snijeg, objavljena prognoza do petka

U Sarajevu jutros -1: Meteorolozi najavili snijeg, objavljena prognoza do petka

Objavljena je prognoza do pondjeljka:

U petak, 2.12.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u nizinama se očekuje slaba kiša ili rosulja, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini slabo jugo. Temperatura zraka većinom između 1 i 7°C, na jugu zemlje od 7 do 13°C.

U subotu, 3.12.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno. Kiša uglavnom na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U večernjim satima slabija kiša i u ostalim područjima Bosne. Vjetar slab jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U nedjelju, 4.12.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. U Bosni većinom slabije padavine. Više kiše se prognozira na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5°C, na jugu od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C.

U ponedjeljak, 5.12.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije