Pogledajte kako šef mažoretkinja sprema u džep medalje za vaterpoliste na Euru u Hrvatskoj

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako šef mažoretkinja sprema u džep medalje za vaterpoliste na Euru u Hrvatskoj
Foto: Printscreen / Alen Šćuric i medalje

Joj meni! Pa kaj sve ljudima ne bu palo na pamet - u čudu komentira Alen Šćuric, šef zagrebačkih mažoretkinja, kada su ga novinari Jutarnjeg lista obavijestili kako društvenim mrežama kruži video na kojem se vidi kako kao šef ceremonijala dodjele medalja na Europskom prvenstvu u vaterpolu.

Finale je održano u Zagrebu, a Šćuric uzima nekoliko medalja i odlazi iz kadra. Uz video objavljena je i rečenica koja glasi: Jeste li ikad vidjeli da šef ceremonije uzima medalje i stavlja ih sebi u džep?

Zatim je objasnio...

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

"Medalje sam uzeo, ali nisu završile u mom džepu, nego sam ih nosio finalistima takmičenja. Dijelu španske ekipe dao sam ih u dvorani, našima sam ih uručio u garderobi. Što se Italijana tiče, doslovno sam bježao za njihovim busom i uspješno ih ulovio te im dao njihove medalje", govori Šćuric.

Objašnjava zašto se to dogodilo....

"Ovo nije prvi put da kao šef ceremonijala, što je posao koji radim već 30-tak godina, istaknutim sportašima upravo ja nosim medalje. Naime, na samoj ceremoniji dodjele ne pojavi se baš uvijek kompletna reprezentacija i pomoćno osoblje koje je jednako zaslužno za uspjeh tima, a višak medalja onda ja naknadno nosim ljudima iz ekipa", kaže Šćuric, kojeg je skoro šlag strefio kada je doznao da ga je nepoznati neko proglasio osobom koja uzima medalje sportašima iz ruku.

"Valjda bu sljedeći video pokazao kako sam medalje još i prodavao na crno. Kaj god! Bože sačuvaj", kaže Šćuric, križajući se lijevom i desnom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije