Pogledajte impresivno slijetanje aviona u maglovito Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte impresivno slijetanje aviona u maglovito Sarajevo
Foto: Photojoiner / Slijetanje u maglovito Sarajevo

Skywise je profil na Instagramu koji prati preko stotinu hiljada ljudi, a vodi ga njemački pilot Sebastian.

Njemački pilot Sebastian je u oktobru snimio svoje slijetanje na sarajevski aerodrom, koje je za prvi put opisao kao 'vrlo izazovno'.

S obzirom na to da "Planine okružuju aerodrom sa tri strane, česte oluje koje gotovo uvijek dolaze s vjetrom u repu tokom pristupa, sve to s prilično kratkom pistom. Morate znati gdje ići svakog trenutka pristupa, posebno u slučaju kvara motora", napisao je tada Sebastian.

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Sebastian je dva mjeseca nakon odlučio opet sletjeti u Sarajevo, pod izazovnijim uslovima.

I ovaj put je na svom Instagram profilu podijelio impresivno slijetanje u našu metropolu prekrivenu 'dekom' magle.

Pilot objavio snimak: Ovako izgleda slijetanje u Sarajevo

Pilot objavio snimak: Ovako izgleda slijetanje u Sarajevo

U opisu video snimka pilot je napisao: "Ovo je zimsko izdanje slijetanja u Sarajevo. Okružena planinama, pa je dolina često prekrivena maglom. Budući da automatsko slijetanje nije moguće zbog ograničene opreme na aerodromu, moramo vidjeti pistu ili barem svjetla prilikom spuštanja na 200 metara iznad tla, što se naziva CAT1 minimum. Imali smo sreće što smo primijetili svjetla točno na 230 metara. Kratko nakon toga, magla se ponovno zgusnula, pa smo bili posljednje slijetanje tog dana."

Pohvalio je i Sarajliju Jasmina Lokmića za asistenciju pri slijetanju: "Imao sam odličnu pomoć od Jasmina Lokmića iz kontrolnog tornja na sarajevskom aerodromu, koji mi je slao novosti o promjenama vremena prije i tokom leta."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije