Podcast s Tomom: Almir Kurt Kugla – raznolikost talenata i životnih pustolovina

Radiosarajevo.ba
Podcast s Tomom: Almir Kurt Kugla – raznolikost talenata i životnih pustolovina
Foto: R. Kuduzović / Almir Kurt Kugla i Tomislav Cvitanušić

Dobrodošli u još jednu epizodu našeg Podcasta s Tomom! Danas uživamo u razgovoru s čudesno raznovrsnom osobom, umjetnikom, glumcem, aktivistom, muzičarem, grafičkim dizajnerom, sportašem, službenikom opće prakse i – kako kaže, njegovim najvažnijim poslom - to što je tata. Naš voditelj Tomislav Cvitanušić razgovara s Almirom Kurtom Kuglom, čije su životne priče raznolike kao njegovi talenti.

Kako se razvila strast za umjetnošću kod našeg gosta? Otkrijte s nama korijene te strasti i saznajte kako je sve počelo. Uplovite u svijet Almirovih iskustava, uključujući i zanimljivosti o kultnim koncertima njegove grupe Sing Sing, koja je svojevremeno prodala više karata nego legendarna Leb i Sol.

Kada i zašto je Sarajevo postalo centar savremene umjetnosti? Almir nam priča detalje o kulturnoj sceni ovog grada i kako je doprinio vraćanju bisti u park Alije Izetbegovića, kod Svjetlosti.

Razgovaramo o očevom naslijeđu - Sabahudin Kurt je osvojio Jugoviziju. Kako Almir doživljava tu pobjedu i kakav beskrajan ponos osjeća prema svom ocu?

Almir nam govori i zašto je postati član benda Karne bila jedna od najboljih odluka u njegovom životu. Slušamo priče o muzičkom putovanju, zašto voli slušati Toma Jonesa i Lea Martina te da li voli viceve.

Iskreno razgovaramo o Almirovim političkim pothvatima, kampanjama i njegovom viđenju budućnosti Bosne i Hercegovine. Otkriva nam i svoje prijedloge za formiranje Vlade Kantona Sarajevo te odgovara na pitanje hoće li se vratiti u politiku.

Almir nam pruža uvid u svoju glumačku karijeru, govori nam o tome kako čujemo njegov glas u uvodnim pjesmama TV serija poput Lud, zbunjen, normalan i Konak kod Hilmije. Otkriva nam i koja mu je najvažnija uloga. Na kraju, dijeli svoju beskrajnu ljubav prema marketingu.

Ostanite s nama i uživajte u ovom raznolikom putovanju kroz život Almira Kurta Kugle.

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije