Pas odbranio gol na prvenstvu u Čileu

Radiosarajevo.ba
Pas odbranio gol na prvenstvu u Čileu
Iako je riječ o nižem rangu čileanskog nogometa, ovih dana brojne medije je interesovala utakmica trećeligaša Trasandinoa i Deportesa Melipillae. Nesvakidašnji događaj na ovoj utakmici nasmijao je mnoge, ali i naljutio golmana Trasandina.

Nakon što su igrači Deportasa Melipillae u jednom napadu šutirali ka golu protivničkog tima, golman je propustio tu loptu uvjeren da će ona proći pored gola, dok je ona ustvari zamalo ušla u gol, a ekipu je od poraza spasio pas.

Pretrčavajući gol liniju, pas je uspio da odbrani gol Trasandina i time spriječi da ova ekipa izgubi utakmicu, a takva situacija na terenu je mnogima izvukla osmijeh na lice. U svemu tome najviše je stradao golman ove ekipe, Fabian Cerda, kojeg su mnogi počeli prozivati da brani gore od psa, te da mu je sreća što ima onakvog čuvara mreže.

"Lopta je išla široko i ja sam je propustio namjerno. Sada svi pričaju kako je pas spasio gol, kako je pas uradio ovo, kako je uradio ono, a to me nervira", izjavio je za lokalne medije Cerda, a prenosi američki ESPN.

No, i ako je ljut na medije, vjerujemo kako je i Cerdi bilo zanimljivo pogledati ovaj nesvakidašnji video.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije