Oglasili se iz 'Rada' i objavili video: Koje saobraćajnice u Sarajevu imaju prioritet u čišćenju?

3
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz 'Rada' i objavili video: Koje saobraćajnice u Sarajevu imaju prioritet u čišćenju?
Foto: Screenhsot / Grtalice čiste snijeg

Nove sniježne padavine, koje su zahvatile područje glavnog grada Bosne i Hercegovine dovele su do brojnih problema u saobraćaju u Sarajevu.  Sa intenzivim sniježnim padavima u našoj zemlji aktuelizirano je pitanje angažiranja zimskih službi i njihove ažurnosti. 

U padinskim dijelovima Sarajeva ponovo se žale stanovnici da se snijeg ne čisti, dok su iz Zimske službe Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća rad na Facebooku objavili kako čiste od ranih jutarnjih sati tamo gdje je prioritetno.

"Zimska služba RAD-a od ranih jutarnjih sati na terenu djeluje u skladu sa vremenskim prilikama. Zbog intenzivnih sniježnih padavina trenutno se obavljaju zadaci na čišćenju saobraćajnica prvog i drugog prioriteta, a kada se steknu uvjeti čistit će se saobraćajnice trećeg i četvrtog prioriteta. U narednim danima najavljene su sniježne padavine, Zimska služba će u skladu sa vremenakim prilikama obavljati svoje zadatke", naveli su iz Rada.

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Ovu njihovu objavu iskoristili su stanovnici Sarajeva da navedu gdje se nije čistilo, odnosno, u kojim naseljima snijeg stvara veće probleme.

Zimska služba RAD-a od ranih jutarnjih sati na terenu djeluje u skladu sa vremenakim prilikama. Znog intenzivnih sniježnih padavina trenutno se obavljaju zadaci na čišćenju saobraćajnica I i II prioriteta, a kada se steknu uslovi čistit će se saobraćajnice III i IV prioriteta. U narednim danima najavljene su sniježne padavine, Zimska služba će u skladu sa vremenakim prilikama obavljati svoje zadatke. KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo

Posted by KJKP RAD Sarajevo on Saturday, January 21, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije