Objektivom uhvaćen nevjerovatan trenutak: Medvjed se probudio iz zimskog sna

Radiosarajevo.ba
Objektivom uhvaćen nevjerovatan trenutak: Medvjed se probudio iz zimskog sna
Twitter/Screenshot / Medo Boo se budi iz zimskog sna

Na kanadskim Skalnim planinama Nicole Gangnon je objektivom uhvatila nevjerovatni trenutak, kada se medvjed Boo probudio iz svog zimskog sna. Kaže da se radi o snimku koji je trebao svima u ovom vremenu izolazicije.

Medvjed Boo se na sunčeno proljetno jutro polako probudio iz zimskog sna i izašao iz svog zimskog brloga, sklonio snijeg i pogledao oko sebe. To je uspjela snimiti upravnica skloništa Grizzly Bear Refuge u kanadskim Sklanim planinama, u blizini mjesta Golden, Nicole Gangnon. Snimak se brzo proširio po društvenim mrežama, a Nicole kaže da je to događaj, koji svako u vrijeme izolacije, treba da vidi, prenosi 24ur.com

Na snimku je vidjljivo i njeno oduševljenje, naime jer već osam godina se trudi da dokumentuje taj trenutak, pojavljivanje medvjeda iz hibernacije, prenosi njene riječi Guardian. I proteklih godina postavljali su kamere da uhvate taj trenutak, ali je sve do sada bilo bezuspješno. U Grizzly Refuge je Boo stigao sa svojim bratom 2002. godine, kada su njihovu majku ubili divlji lovci.

Brlog, gdje Boo preživljava svoje zime, nalazi se ispod debelog snježnog pokrivača, koji služi i kao laboratorij, gdje istraživači mogu posmatrati hibernaciju. Nicole je još 17. marta primijetila kretanje u brlogu i od tada čeka da se Boo pojavi.

“Bila sam ganuta do suza. Sa svim što se sada događa u svijetu, to je bilo nešto što sam trebala. Mislim da je donijelo veliku radost svima koji su u izolaciji.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije