Objavljen video: Pogledajte kako je radnik pljačkao pacijente Hitne pomoći u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Objavljen video: Pogledajte kako je radnik pljačkao pacijente Hitne pomoći u Sarajevu
PrtScr / Strašno...

RTG tehničar iz  Hitne pomoći u Sarajevu koji je prije deset godina "uhvaćen na djelu", ne samo da nije dobio kaznu, već je sud nažio da bude vraćen na posao i da mu se isplati odšteta od čak 131.000 KM!  A kako je vraćen na RTG odjel koji više ne postoji, sada  još može da ništa ne radi, te da na radnom mjestu čita knjige. 

Direktor Hitne: RTG tehničar nije olovke uzeo godinama, a koštao nas je 300.000 KM

"Gospodin je vraćen na posao i četiri godine zadnje radi u Hitnoj pomoći sljedeće: Dođe, čita knjige i vrati se s posla, a pritom prima najveću plaću od svih tehničara", naveo je Adem Zalihić, direktor Hitne pomoći, prenijeli su u petak mediji.

Ko je rendgentehničar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć koji godinama nije uzeo olovke u ruku“, a prema direktoru Hitne pomoći Zalihiću, koštao je državu najmanje 300.000 KM?

Riječ je o izvjesnom Z. E. U žižu javnosti došao je u oktobru 2009. kada je u Hitnoj pomoći Sarajevo izbio skandal. Otkriveno da je Z. E.  duže vrijeme potkradao pacijente... 

Priču našeg portala o cijeloj priči možete naći na ovom LINKU.

U međuvremenu je navodni snimak pljačke u sarajevskoj Hitnoj pomoći objavljen na YouTubeu.

Pogledajte kako je tehničar "operirao", pa ipak i vraćen na posao, i dobio odštetu, i nastavio raditi, tj. čitati knjige na poslu narednih deset godina...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije