Objavljeni snimci: Pogledajte kako vrane napadaju ljude u Srbiji

1
Radiosarajevo.ba
Objavljeni snimci: Pogledajte kako vrane napadaju ljude u Srbiji
Foto: Prtscr / Zabilježen napad vrana

Vrisak jedne djevojke odzvanjao je Ulicom Blagoja Parovića u Nišu, kada su je napale vrane! Osim nje, neko je sa obližnjeg prozora snimio "napad" na bar još dva muškarca.

Najmanje dvije ptice okomile su se na devojku. Pošto se dala u bijeg, pala je u žbunje kraj pješačke staze. Ona je pokušala da se odbrani mašući parčetom papira koji je držala u ruci. A prema riječima stručnjaka, to je baš ono što nikako ne treba raditi, jer vrane tada postaju još agresivnije!

Starijeg gospodina napale su dok je prelazio pješački prijelaz. Djeluje da niko nije ozbiljnije povređen.

Teatarski spektakl: Senad Bašić odigrao prvu predstavu nakon borbe sa zdravstvenim problemima

Teatarski spektakl: Senad Bašić odigrao prvu predstavu nakon borbe sa zdravstvenim problemima

Napadi vrana nisu rijetkost u ovo doba godine. Napadaju u blizini gnijezda, a kako se navodi na snimku, jedno ptiče je ispalo iz gnijezda, pa su se zato okomile na ljude. Tokom maja, mladunci dobijaju perje i uče da lete, pa se desi i da ispadnu iz gnijezda.

Osim na drveću, gde je uobičajeno da se gnijezde, njihovih gnijezda ima i na dalekovodima i sličnim mjestima. Dobra vest je da ovakvi "ispadi" vrana traju desetak dana, pa se pripazite kada čujete upozoravajuće gakanje.

Snimke pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije