Nevjerovatno: Ona ima samo jednu godinu, a u bazenu pliva kao mala sirena

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatno: Ona ima samo jednu godinu, a u bazenu pliva kao mala sirena
PrtScr / Ma prava mala sirena

Grace Fanelli je majka s Floride (SAD), koja je imala želju da njene djevojčice od najranijeg doba steknu iskustvo u vodi.

Pa su tako obje njene kćerke naučile plivati s devet mjeseci - starija djevojčica sada ima tri godine, a mlađa samo godinu. U snimku, koji je u kratkom roku postao izrazito viralan, vidimo kako se obje djevojčice u vodi ponašaju kao prave male sirene.

Najmlađa, koja ima jednu godinu, potpuno je nevjerovatna u vodi - bez straha se okreće i prevrće, roni i pliva kao mali profesionalac. 

Ponosna mama - koja se brine za to da djevojčice nisu nikad same u bazenu, kazala je:

"Utapanje je jedan od najčešćih uzorka smrti djece mlađa od pet godina. A, da li ste znali da mogu naučiti plivati još dok imaju šest mjeseci? Molim vas naučite vašu djecu da plivaju tako da znaju šta treba uraditi ukoliko zatreba."

Svi koji su vidjeli snimak fascinirani su samostalnošću i snagom malenih djevojčica, a mnogi su izrazili želju da i svoju dječicu nauče sličnim vještinama. Pogledajte video i vi:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije