Mačka Masha spasila ostavljenu bebu od smrzavanja, grijala je svojim tijelom

Radiosarajevo.ba
Mačka Masha spasila ostavljenu bebu od smrzavanja, grijala je svojim tijelom
Neobičan slučaj herojstva zabilježen je prethodnih dana u Rusiji gdje je jedna mačka preko noći postala heroj nacije, nakon što je spasila napuštenu bebu od smrzavanja.

Cijeli slučaj dogodio se u Obninsku, gdje su zasad nepoznate osobe ostavile bebu u kartonskoj kutiji ispred jedne zgrade, na izuzetno niskoj temperaturi. Ipak, mačka imena Masha priskočila je u pomoć, te je ušla u kutiju s bebom i grijala je svojim tijelom, dok nisu naišli susjedi koji su bebu spasili, prenosi Ruptly.

Mačku i bebu pronašla je jedna od stanovnica ove zgrade, koja je posvjedočila da je mačka, inače njihov stalni ljubimac, satima mjaukala tražeći pomoć za bebu.

"Bila sam šokirana kada sam uz mačku pronašla bebu, jer sam ranije mislila da mačka mjauče jer njoj treba pomoć. Pobrinula sam se za bebu, pozvala hitnu pomoć, pokušala da udomim mačku, međutim ona nije htjela napustiti bebu, te su zajedno otišle u bolnicu", ispričala je Machikowa, koja je pronašla neobičnog heroja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije