Arizona / Naoružani pljačkaši upali u radnju, a tamo naletjeli na američkog marinca!

22. 10. 2021. u 19:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Veteran američkog korpusa marinaca James Kelcer našao se u centru pažnje ove sedmice zbog herojskog čina koji je napravio u jednoj benzinskoj pumpi u Arizoni.

Dok je obavljao kupovinu, u radnju su 'upala' trojica pljačkaša, od kojih je jedan imao oružje.

"Okrenuo sam se u namjeri da izađem. U tom trenutku sam čuo kako se vrata od radnje agresivno otvaraju. U tom trenutku 'paukova osjetila' su počela da mu malo peckaju", kaže James koji je u marincima naučio da bude uvijek izuzetno spreman, kako fizički, tako i psihički.

Prvi pljačkaš koji je ušao u radnju imao je oružje.

"Kada sam vidio da još dva tipa, koja su ušla za njim, nemaju oružje, odlučio sam napasti", priča James koji je jednim pokretom zgrabio pištolj i bez oklijevanja udario provalnika. U tome su mu 'pomogla' dva energetska pića i grickalice koje je prethodno kupio u granapu i iskoristio ih da udari provalnika.

Kasnije je, prema riječima Jamesa, zaposlenik benzinske pumpe skočio preko pulta i potjerao provalnike.

Osumnjičeni maloljetnik koji je nosio oružje uhapšen je, dok se za preostala dva provalnika traga, prenio je portal Fox News.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA