Na Instagramu svi pričaju o njenom potezu: "Vraćaš vjeru u dobre ljude"

0
Radiosarajevo.ba
Na Instagramu svi pričaju o njenom potezu: "Vraćaš vjeru u dobre ljude"
Foto: Instagram/ Ita Srzić / Kakva lijepa gesta

Zanimljiva objava na Instagramu privukla je interes mnogih, a snimljena je na obali Jadranskog mora.

Riječ je o snimci na kojoj vidimo ženu koja u more pušta dvije male hobotnice. Kako je kasnije objasnila, riječ je o životinjama koje su otkupljene i kojima je ona odlučila pokloniti priliku za novi život.

"U našem malom mistu, svaku dan bi dočekivali koćare i kupovale sve što bi bilo živo, hobotnice, muzgavce, morske pse, mačkice i puštali u more. Nema ljepšeg osjećaja jer si spasio nekoga", napisala je Ita Srzić uz snimku.

“Cease”, djelo umjetnice Šejle Kamerić, od danas u Veneciji

“Cease”, djelo umjetnice Šejle Kamerić, od danas u Veneciji

Tako je tek jedan od mnogobrojnih komentara na snimku glasio:

"Ovo mi vraća vjeru da postoji još dobrih ljudi".

Zaista je dirljivo vidjeti dvije malene životinje kako najprije iznenađeno plivaju na mjestu, kao da ne mogu vjerovati da su ponovno u moru, a onda se otisnu dalje.

Ali, ono što je u cijeloj priči najtužnije je činjenica da ove hobotnice nisu ribarima uopće bile cilj, piše Jutarnji.hr.

One su ono što se naziva nenamjernim ulovom, a prema podacima WWF-a godišnje se tako ulovi oko 38 miliona tona morskih organizama. To je čak 40 posto svjetskog ulova u ribarstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije