TikTok poslao saopćenje Rusima: "Do daljnjeg obustavljamo..."

0
Radiosarajevo.ba
TikTok poslao saopćenje Rusima: "Do daljnjeg obustavljamo..."
Foto: Forbes.com / Ilustracija

TikTok je objavio da obustavlja livestreaming u Rusiji i ograničava učitavanje novih videa, kao odgovor na novi ruski zakon koji prijeti zatvorskim kaznama do 15 godina za širenje "lažnih vijesti".

Iz ove kompanije su saopćili: 

"Naš najveći prioritet je sigurnost naših zaposlenika i naših korisnika, a u svjetlu novog ruskog zakona o 'lažnim vijestima', nemamo izbora nego obustaviti prijenos uživo i novi sadržaj na našoj video usluzi u Rusiji dok pregledavamo sigurnosne implikacije ovog zakona".

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Kako tvrde, ovo neće utjecati na njihovu uslugu razmjene poruka unutar aplikacije.

"Nastavit ćemo procjenjivati okolnosti u Rusiji kako bismo utvrdili kada bismo mogli u potpunosti nastaviti naše usluge uz sigurnost kao naš glavni prioritet", dodali su.

Zakon o "lažnim vijestima" već je imao široke posljedice.

BBC, Canadian Broadcasting Company i Bloomberg News rekli su u petak da njihovi novinari pauziraju rad. CNN, CBS News i ABC News prestali su emitirati u Rusiji, a druge novinske organizacije privremeno su prestale objavljivati autorske tekstove svojih novinara u Rusiji.

Rusija je također potpuno blokirala Facebook u petak u znak odmazde za platformu koja ograničava sadržaj ruskih državnih medija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije