Muškarac malo popio, pa skočio u bazen sa ajkulama

Radiosarajevo.ba
Muškarac malo popio, pa skočio u bazen sa ajkulama
Foto: 24sata.hr / Printscreen

David Weaver (38) otišao je u Ripley's, poznati akvarij u Torontu. Odmah po ulasku je došao do bazena s morskim psima, skinuo se i skočio u vodu u kojoj je plivao oko pet minuta.

Weaver, inače stanovnik Britanske Kolumbije, došao je u posjet Torontu. Nakon nekolika pića sa ženskom saputnicom došao je ispred poznatog akvarija Ripley's i kupio kartu. Zaputili su se direktno do glavne atrakcije, ogromnog bazena 'Opasna laguna', gdje se on skinuo i skočio.

'Opasna laguna' je bazen ispunjen s 2,9 miliona litara vode, a u njemu se nalaze morski psi, vrste poligača, morske kornjače i mnoge druge životinje. Weaver je u njemu plivao oko pet minuta. Jedan od djelatnika akvarija zamolio ga je da izađe iz bazena, ali David se popeo na stijenu i skočio na leđa u vodu. Izašao je svojom voljom naposljetku, a oko bazena se okupila velika skupina ljudi.

Policija ga je privela nekoliko dana nakon toga pa je završio na sudu. Priznao je da je kriv i dobio godinu dana uvjetne kazne, zabranu ulaska u akvarij te mora ići na terapiju.

"Njegovo ponašanje je bilo više od nepromišljenog, bilo je kriminalno", rekla je tužiteljica Keating i dodala da za njegove nema drugog objašnjenja nego traženje pažnje na krivi način. Osim što je ugrozio zdravlje životinja koje žive u bazenu, uznemirio je i posjetitelje među kojima je bilo i male djece, pišu 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije