Mostar: Zastrašujući snimak slobodnog pada stijene u dvorište kuće

1
Radiosarajevo.ba
Mostar: Zastrašujući snimak slobodnog pada stijene u dvorište kuće
FOTO: Screenshot / Mostar: Zastrašujući snimak slobodnog pada stijene u dvorište kuće

Radovi na trasi južne obilaznice iznad Rodoča sve su samo ne sigurni, a tome svjedoči i videozapis zabilježen na mjestu radova.

Naime, tokom današnje detonacije dijelovi stijena slobodno su padali prema porodičnim kućama i naselju. Sudeći prema videozapisu nije postojala nikakva zaštita koja bi zadržala kamenje od slobodnog pada.

Strašno je samo i pomisliti što bi se dogodilo da se neko našao na mjestu prolaza gromade stijene koja je u slobodnom padu pronašla svoj put u naselje. Samo sreća spasila je mještane Rodoča od tragedije, a postavlja se pitanje ko će odgovarati za nesavjestan čin te što se mora dogoditi da odgovorni shvate da nemarom ugrožavaju živote građana?

Benjamina Karić ugostila vojnike EUFOR-a: Evo iz kojih zemalja su pristigli

Benjamina Karić ugostila vojnike EUFOR-a: Evo iz kojih zemalja su pristigli

Podsjetimo, južna obilaznica podrazumijeva gradnju dva tunela, tri podvožnjaka te jednog mosta, a njenim završetkom premješta se magistralna cesta M6.1 (Široki Brijeg - Mostar), a samim tim i tranzitni saobraćaj iz užeg gradskog područja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije