Monah iz drevnog hrama Shaolin iglom uspio probiti staklo

Radiosarajevo.ba
Monah iz drevnog hrama Shaolin iglom uspio probiti staklo
Pripadnici drevnog reda monaha iz kineskog hrama Shaolin poznati su po mnogim nevjerovatnim primjerima fizičke izdržljivosti i snage.

Možda jedan od najfascinantnijih je probijanje staklene ploče sa iglom.

Mnoge egizibicije monaha iz Shaolina zvuče nemoguće, ali je ova snimljena posebnim kamerama, koje prave superusporene snimke.

U epizodi emisije Super Slow Show na YouTubeu, monasi obučeni u karakteristične narandžaste odore pokazali su nevjerovatnu sposobnost ispred objektiva kamere Phantom v2511, koja može da snima i 25.000 slika u sekundi.

Probijanje stakla sa iglom jedna je od 72 vještine monaha hrama Shaolin. Također je i jedna od najtežih za ovladati, a potrebna je decenija intenzivnog vježbanja da bi se pravilno naučila.

Shaolin majstor demonstrirao je kako se izvodi. Koncentrirajući svu snagu u ruku i kanališući či, monah odjednom baca iglu toliko snažno i brzo da ona uspeva da probije staklo i probija balon iza njega.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije