Prkose ekstremnoj hladnoći: Skinuli se i zaplivali u ledeno hladnoj Savi

Radiosarajevo.ba
Prkose ekstremnoj hladnoći: Skinuli se i zaplivali u ledeno hladnoj Savi
Posljednjih dana u skoro cijeloj Europi su zabilježene ekstremno niske temperature, ali to nije sprječilo članove kluba "Atos" iz Brčkog za u ledeno hladnoj Savi zaplivaju kao usred ljeta.

Članovi kluba kažu da treninge nikada ne prekidaju bez obzira na niske temperature.

"To nije utjecalo na naše zdravlje. Kada uđete u ovako hladnu vodu prvo imate taj osjećaj hladnoće gdje vam krv iz ekstremiteta ide ka torzu .Poslije osjećate jedan određeni mir. Kada izađete napolje krv vam se vraća u te dijelove tijela i osjećaj je fantastičan", rekao je  Aleksandar Tutić, član ekstremno-plivačkog kluba Atos Brčko, prenosi ATV.

Aleksandar, Njegoš i Draško u Savi plivaju svaki dan već četiri godine. Zima ili ljeto, njima ne igraju nikakvu ulogu, jer sebi svake godine zadaju nove ciljeve.

"Ove godine planiram ponoviti taj poduhvat, 33 kilometra otplivati iz Orašja. S obzirom na to da to planiram uraditi u kraćem vremenskom periodu, da bude malo takmičarski da bi ostavio neki rezultat", kaže Draško Đurić, predsjednik ekstremno-plivačkog kluba Atos.

Atosi imaju još planova za ljeto. Najavljuju školu plivanja za najmlađe, kao i obuku spasilaca u saradnji s brčanskim i banjalučkim roniocima. Do tada, kondiciju će održavati, kako su i navikli, u ledenoj Savi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije