Mađarska zbog nove karte opet izazvala skandal. Evo koga su ovoga puta naljutili

0
Radiosarajevo.ba
Mađarska zbog nove karte opet izazvala skandal. Evo koga su ovoga puta naljutili
Radiosarajevo.ba / Mađarska zbog nove mape izazvala skandal

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova ukorilo je mađarsku vladu zbog snimke objavljene 30. maja na kojoj se vidi karta Ukrajine bez Krima.

U snimku od 30 sekundi poziva se na prekid rata u Ukrajini dok se prikazuje eksplozija iznad karte Ukrajine na kojoj nedostaje Krim, piše Kyiv Independent.

"Identificiranje Krimskog poluotoka kao teritorija koji nije dio Ukrajine protivi se ponovljenom stavu Budimpešte u podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine unutar njezinih međunarodno priznatih granica", poručilo je ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova.

Bebek otvoreno o odnosu s Bregovićem:  'Ne želim se pridružiti. Idemo svaki svojim putem'

Bebek otvoreno o odnosu s Bregovićem: 'Ne želim se pridružiti. Idemo svaki svojim putem'

Ministarstvo je pozvalo Budimpeštu da prestane potvrđivati ruske stavove i da se pridržava međunarodnih obaveza Mađarske kao članice UN-a, EU-a i NATO-a.

On May 30, 2023, a video with a map of Ukraine without Crimea was published on the Hungarian government's YouTube...

Posted by Українська Трибуна on Saturday, June 3, 2023

Mađarska, inače, od početka ruske invazije uporno odbija isporučiti bilo kakvu vojnu opremu susjednoj Ukrajini, a u više su navrata kritizirali sankcije protiv Rusije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije