Los Angeles: Dječaka 12 sati spašavali nakon što je upao u kanalizaciju

Radiosarajevo.ba
Los Angeles: Dječaka 12 sati spašavali nakon što je upao u kanalizaciju
Foto: Printscreen / Spašavanje dječaka Jesseja Hernandeza
Radnici javnih službi grada Los Angelesa spasili su Jesseja Hernandeza (13) nakon što je dječak upao u rijeku otpadnih voda i u podzemnom sistemu kanalizacije proveo 12 sati, piše The Guardian.

Hernandez se tokom porodičnog druženja u jednom losanđeleskom parku zaigrao s nekolicinom druge djece na drvenim daskama koje su prekrivale otvor za ulaz u kanalizaciju. Kada je jedna daska pukla, Hernandez je s visine od osam metara upao u brzu rijeku otpadnih voda. 

Druga su djeca odmah o tome obavijestila svoje roditelje koji su kontaktirali policiju.

Nakon toga je započeta užurbana i iscrpna 12-satna potraga za dječakom u kanalizacijskom sustavu koji nalikuje složenom labirintu. 

Hernandeza su najzad pronašli zahvaljujući otiscima ruku koje je ostavio na cijevima. Spasitelji su odmah potrčali prema tom području i otvorili šaht.

Spasilačka je ekipa spustila crijevo do Hernandeza koji se nalazio u cijevi na dubini od otprilike tri metra. 

Spasitelji su mu odmah pružili ljekarsku pomoć – oprali su ga od otpadnih voda, a oči i nos su mu isprali sa sterilnom otopinom natrijevog hlorida. 

Hernandez ne samo da je preživio plivajući u otpadnim vodama koje su se kretale brzinom od 25 km/h već je uspio pronaći mjesto gdje je mogao udisati koliko toliko čist zrak, piše The Guardian 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije