Kritika urodila plodom: Baščaršijski sebilj ponovo zablistao

5
Radiosarajevo.ba
Kritika urodila plodom: Baščaršijski sebilj ponovo zablistao
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Baščaršijski sebilj, simbol Sarajeva, oduvijek je bio izvor ponosa za svoje stanovnike, ali su građani u posljednje vrijeme postali vidno nezadovoljni zbog nivoa čistoće u ovom dijelu grada.

Nedavno je ekipa portala Radiosarajevo.ba obišla ovu lokaciju u srcu Baščaršije i uvjerila se da se nešto pod hitno treba poduzeti. Građani i privrednici koji imaju radnje u blizini sebilja su bili razočarani situacijom.

"U pravo vrijeme ste došli da se uvjerite u ono što mi mjesecima apeliramo. Ovo je ruglo, zaista ne znamo kome više da se obratimo. Krajnje je vrijeme da neko preuzme čišćenje Baščaršije. Nadležni, pomozite", rekao nam je jedan od privrednika sa Baščaršije čije je ime poznato redakciji.

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

Nakon mnogobrojnih kritika i našeg ukazivanja na ovaj problem, obradovali su nas radnici KJKP rad koji su izašli na ovu lokaciju da očiste i vrate sjaj Baščaršiji.

U cilju očuvanja historijskog naslijeđa i stvaranja pozitivnog iskustva za turiste, pokrenuta je akcija čišćenja Baščaršije i njenog prepoznatljivog sebilja.

Ne samo da je ovo odgovor na kritike, već i izraz posvećenosti očuvanju kulturne baštine i stvaranju prijatnog ambijenta za sve građane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije