Kraljice tetovaža o mušterijama: Tetovirale smo im traktor i produžni kabl

Radiosarajevo.ba
Kraljice tetovaža o mušterijama: Tetovirale smo im traktor i produžni kabl
Tetovaže su jedno od najzanimljivijih obilježja na ljudskom tijelu i uvijek izazivaju pažnju, no da li ste ikada čuli da je neko na svoje tijelo istetovirao produžni kabl ili traktor?

Da je i to moguće dokazale su "kraljice tetovaža" iz Hrvatske, svjedočeći o neobičnim iskustvima i neobičnim mušterijama koje sreću svaki dan, prenosi 24sata.

Jedna od njih je Irena Milina, koja od svoje 16 godine radi kao majstorica piercinga, a koja je za taj posao prošla posebnu obuku.

"Obuku sam tražila tri godine. Morate je završiti, inače vas smatraju neprofesionalnim. Kad sam je završila, otvorila sam svoj studio za piercinge, a zatim i tatoo studio. Odbijamo maloljetnike, ne radimo prve tetovaže na vidljivim mjestima", pojašnjava Irena.

Njena kolegica Bernarda Znika dodala je i kako je tetoviranje posljednjih godina sve popularnije, zbog čega sve više mušterija dolazi u njen studio.

"Najstarija mušterija nam je bila gospođa od 68 godina, koja je tada došla na svoju prvu tetovažu. Ipak, tetoviranje je moj život i vjerovatno sam jedna od rijetkih ljudi koji s osmijehom odlaze na posao", zaključuje Znika.

Tokom posla tatoo majstorice u Hrvatskoj stekli su mnoštvo neobičnog iskustva, pa su napravile i nekoliko neobičnih tetovaža, dodaje Lara Toplek, tattoo majstorica iz Zagreba.

"Jednom starijem gospodinu tetovirala sam traktor koji je vozio toliko godina da ga je zavolio. Drugi gospodin došao je s katalogom iz prodajnog centra i rekao kako želi da mu istetoviram produžni kabl. Htio je najgluplju tetovažu ikada", ističe kroz smijeh Bernarda, dodajući kako uz sve to obožava svoj posao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije