Konaković nasmijao ministre u Beču: Naš sastanak u Sloveniji upamtit ću do kraja života

8
Radiosarajevo.ba
Konaković nasmijao ministre u Beču: Naš sastanak u Sloveniji upamtit ću do kraja života
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković učestvovao je u četvrtak, 20. juna, na sastanku ministara vanjskih poslova Strategije Evropske unije za Dunavsku regiju (EUSDR) u Beču.

Sastanak, u okviru austrijskog predsjedanja EUSDR-om, bio je prilika za razmjenu mišljenja o evropskoj perspektivi regije i ostvarenom napretku država kao i razgovore o unapređenju regionalne saradnje kroz savladavanje svih izazova kada je riječ o globalnoj sigurnosnoj arhitekturi, posebno u kontekstu posljedica ruske agresije na Ukrajinu.

Tokom svog obraćanja, ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković je kazao da će se do kraja života sjećati posljednjeg ovakvog sastanka koji se održavao u Sloveniji. 

U Sarajevu održana sjednica Predsjedništva BiH: Usvojeno nekoliko odluka

U Sarajevu održana sjednica Predsjedništva BiH: Usvojeno nekoliko odluka

"Upamtit ću naš posljednji ovakav sastanak do kraja života. Tada sam propustio rođendan svoje supruge. To je bio naš zadnji sastanak u Sloveniji. Kada i pokušavam da ga zaboravim, ona me redovno podsjeti riječima: 'O, sjećam se, to je ono kad nisi bio tu za moj rođendan'. Upamtit ću naravno i ovaj i želim vam sve najbolje", poručio je Konaković. 

U opisu video isječka koji je Konaković objavio na svojim društvenim mrežama, napisao je da se neki sastanci nikada ne zaboravljaju

Njegov komentar izazvao je pozitivnu reakciju i nasmijao prisutne. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije