Kakvi vozački manevri: Izbjegli tragediju na klizavoj cesti

Radiosarajevo.ba
Kakvi vozački manevri: Izbjegli tragediju na klizavoj cesti
Zimski uslovi znaju biti veoma podmukli za vozače, a pogon na svim točkovima ne pomaže uvijek u kritičnim situacijama. Jasan dokaz ovoga je snimljen 23. novembra u Rusiji.

Na putu Hlevnoe – Lipetsk došlo je do incidenta koji je okončan sretno, bez stradalih osoba, čak i materijalne štete. A malo je nedostajalo da dođe do tragedije.

Na snimku se vidi kako vozač Renault (Dacia) Logana na klizavoj cesti pretječe kamion. Međutim, vozač Logana nije dobro procijenio udaljenost i brzinu vozila iz suprotnog smjera – terenca Dodge Nitro.

Vozač Dodgea morao je da naglo skrenuti udesno da izbjegne Logan, pri čemu mu je pogon 4x4 (ili uključen samo zadnji pogon) bio nedostatak.

Nitro je zaplesao, prešao u suprotnu traku gdje ga je oštrim kočenjem jedva izbjegao vozač automobila koji je snimao incident.

Najveću prisebnost pokazao je  vozač Toyote Camry koji je skrenuo u stranu da bi izbjegao sudar pa se Dodge Nitro ubacio u jedini slobodni prostora između dva automobila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije