Ljudska glupost nema kraja: Turisti misle da je "cool" dirati lava u divljini

Radiosarajevo.ba
Ljudska glupost nema kraja: Turisti misle da je "cool" dirati lava u divljini
PrtScr / Ne dirajte lava, ljudi

Idemo još jednom ponoviti: ne treba dirati divlje životinje, ne treba se igrati s njima i ne treba ih "čačkati". Pogotovo ne one koje vas u jednom trenu mogu iskidati na komadiće - kao što to mogu lavovi.

Dakle, ne preporučuje se da, dok ste na safariju, izbacite ruku kroz prozor i pokušate dirati lava. 

Mislite da pretjerujemo?

Video koji smo pogledali (i koji je opet isplivao na površinu "interneta") pokazuje drugačije - naime, neki pametnjaković mislio je kako je uredu izbaciti ruku kroz prozor vozila i dirati lava... Treba li uopće i reći da se lavu ovo nije svidjelo, pa je zarežao, pokazao očnjake i krenuo napasti ovu...osobu, koja je prvo kriknula, pobjegla, a onda zatvorila prozor. 

Cijela situacija prilično je naljutila i rendžere u parku u Južnoj Africi.

Naas Smit, jedan od njih, rekao je: "Ne biste vjerovali kojom brzinom lav može napasti i kojom je brzinom mogao otkinuti ruku osobe koja ga je dirala. Mogao ga je u jednom trenu izvući kroz onaj prozor i ubiti. Ovo je bilo nevjerovatno, nevjerovatno glupo."

"Mogao je i razbiti staklo i uletiti unutra pa napasti sve što mu se nađe pod šapom. Ljudi, ovo su divlje životinje! A, da ih je lav napao, onda bi mi morali ubiti lava - ako bi bila riječ o šefu čopora, to bi tek imalo nesagledive posljedice. Ne vjerujem šta ljudi rade i, kad ovo naprave, zaslužuju sve što se poslije može desiti", kazao je iznervirani Smit.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije