Jezivo: Pojedini tvrde da su na LIVE snimku na Facebooku vidjeli duha djevojčice

0
Radiosarajevo.ba
Jezivo: Pojedini tvrde da su na LIVE snimku na Facebooku vidjeli duha djevojčice
Foto: Screenshot / Youtube / Duh djevojčice u videu uživo

Nažalost, u dalekoj 1838. godini dogodila se strašna tragedija na tom mjestu. U ranom julskom danu, snažna kiša je pogodila područje i dovela rudare u opasnost u Huskar Pitu, ugljenokopu koji se nalazio na jugu Yorkshirea.

Rudari koji su bili duboko u jami dobili su upute da ostanu gdje jesu dok ne stigne pomoć. Međutim, mnoga djeca su odlučila pokušati pobjeći kroz jedan od manjih izlaza, piše Klik.

Ta odluka dovela je do smrti 26 mališana, koje je odnijela bujica koja je prodrla u jamu nakon što se obližnji potok izlio.

Suljagić: "Dobijamo poruke prijetnji, negiranja žrtava, provokacija i slavljenja raznih zločinaca"

Suljagić: "Dobijamo poruke prijetnji, negiranja žrtava, provokacija i slavljenja raznih zločinaca"

Navodno su vidjeli duha

Najmlađe dijete koje je poginulo imalo je samo sedam godina. I danas, na mjestu te tragedije, postoji spomenik. Nedavno su ga posjetili Linzi i Lee Steer, britanski istraživači paranormalnog.

Iako su u početku mislili da njihova potraga za nadprirodnim nije donijela rezultate, prilikom kasnijeg pregledavanja snimke primijetili su navodni lik koji se činio da lebdi pored jednog stabla. Linzi Steer je opisala taj lik kao djevojčicu koja nosi malu bijelu haljinu i ima bosu nogu.

Važno je napomenuti da je snimka nastala tokom prijenosa uživo na Facebooku, zbog čega mnogi smatraju kako nije bilo moguće mijenjati stvarni snimak.

Ipak, ima i onih koji ne vide, kako kažu, ni "d" od djevojčice te smatraju da se radi o još jednom slučaju pareidolije - fenomena prepoznavanja poznatih obrazaca, na primjer kontura lica u apstraktnim objektima poput oblaka, peciva ili kamena, a koji doživi većina ljudi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije