Jezivi snimak: Djevojčica (14) spasila učenike od sigurne katastrofe

0
Radiosarajevo.ba
Jezivi snimak: Djevojčica (14) spasila učenike od sigurne katastrofe
Foto: Printscreen / Tinejdžerica spasila učenike

Četrnaestogodišnja Isabelle Miller postala je junakinja nakon što je svojom brzom reakcijom spriječila autobus školske linije da udari u benzinsku pumpu u australskoj saveznoj državi Novi Južni Wales.

Dok je razgovarala s prijateljima u autobusu, Isabelle je primijetila da autobus, koji se nalazio na blagoj nizbrdici, počinje ubrzavati i kretati se ravno prema automobilima na benzinskoj pumpi.

Bez oklijevanja, Isabelle je dotrčala do prednjeg dijela autobusa, uhvatila volan i pritisnula kočnicu, spriječivši potencijalnu katastrofu.

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Faith Pittman, zaposlenica benzinske pumpe, izjavila je da su svi svjedoci događaja bili prestravljeni te da nitko nije poduzeo ništa da zaustavi autobus prije nego što je hrabra tinejdžerica preuzela kontrolu nad vozilom.

"Da je udario u benzinsku pumpu, digao bi cijelo mjesto u zrak. Kao što možete zamisliti, to je mogla biti katastrofa", istaknula je Pittman.

Snimke nadzornih kamera dokumentirale su hrabru intervenciju Isabelle Miller, a lokalna policija istražuje okolnosti incidenta.

Ravnatelj srednje škole i gradonačelnik pohvalili su Isabelle za njezinu hrabrost i brzu reakciju, piše Direktno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije