"Užas, samo da se ne prevrne": Pogledajte snimak sa Jadrana, vjetar i valovi bacaju kruzer po moru

0
Radiosarajevo.ba
"Užas, samo da se ne prevrne": Pogledajte snimak sa Jadrana, vjetar i valovi bacaju kruzer po moru
Foto: Kolaž / Snimak sa Jadrana

Video snimak kruzera koji nagnut plovi unutar Bokokotorskog zaljeva u Jadranskom moru, iznenadio je korisnike društvenih mreža.

Zbog najavljenog nevremena u Crnoj Gori danas je na snazi narandžasti meteoalarm, zbog čega se pored obilne kiše i jakih pljuskova, očekuje i olujni južni vjetrovi. A, snimak iz Bokokotorskog zaliva na Instagram stranici "montenegrin.beauty" pokazuje da je vjetar, sudeći udarima vjetra po boku broda i te kako snažan.

"Ovo je Južni vjetar! Šalu na stranu, najavljeni su jaki udari južnog vjetra, a možete vidjeti i kako to izgleda na djelu", piše u opisu videa na Instagram stranici.

Rijedak prirodni fenomen nalazi se u pritokama Sane: Ovo će oduševiti mnoge u BiH

Rijedak prirodni fenomen nalazi se u pritokama Sane: Ovo će oduševiti mnoge u BiH

Kako se vidi na snimku, ogroman putnički brod se uslijed jakog vjetra nagnuo na lijevi bok i bio je prinuđen da tako plovi duže vrijeme. U jednom trenutku međutim, uspio je malo da se ispravi, ali zbog vjetra koji nije odustajao i dalje se nije mogao u potpunosti vratiti u normalni položaj.

"Užas, samo da se ne prevrne", "Baš se čudim da ovi brodovi ulaze u Kotor i na Jadransko more kad se zna da je loše vrijeme ili dolazi loše vrijeme? Naravno da su putnici platili i planirali da putuju da vide Crnu Goru ali zašto da se rizikuju životi naroda i da se slome ovi brodovi? Niko ne pobjeđuje protiv oluje ili prirode", "Ne dovodite brodove i ljude u opasnost", bili su samo neki od komentara ispod ovog videa, piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije